onsdag 24 mars 2010

Statsskulden har minskat med 117 miljarder.

Idag har nya siffror presenterats som visar att 47 % av väljarna har stort eller mycket stort förtroende för moderatledaren Reinfeldt. Samma siffror för Mona Sahlin är 19 %. Det är en gigantisk skillnad som absolut kan komma att spela en viktig roll i valrörelsen, vilket också är en nödvändighet om Alliansen ska lyckas komma tillbaka från underläget i opinionsmätningarna.

Förutom att föra en saklig politik som inger förtroende, så bör Alliansen snarast gå till kraftigt motangrepp mot den argumentering kring det ekonomiska läget i landet som de socialdemokratiska företrädarna sprider som sanningar.

Här räcker det att titta på siffrorna på Riksgäldens hemsida som beskriver statsskulden storlek. Under S-regeringens sista tid i augusti 2006 uppgick statsskulden till 1 228 miljarder. Samma statsskuld är idag uppe i 1 111 miljarder. Alliansregeringen har alltså sänkt statsskulden med 117 miljarder så här långt under mandatperioden. Thomas Östros har en hel del att förklara när han talar om "oreda i statsfinanserna" och "skattesänkningar till de allra rikaste för lånade pengar". Varför ställer ingen honom tillsvars för dessa siffror? Här måste såväl media som allianspolitiker omedelbart ta sitt ansvar!

2 kommentarer:

 1. Kan det bero paa foersaald statlig egendom?
  http://regeringen.se/download/6df53bf7.pdf?major=1&minor=111679&cn=attachmentPublDuplicator_29_attachment
  Inkomster av försåld egendom: 50 000 000 000 kr

  SvaraRadera
 2. Eftersom det till betydande del beror på att man sålt ut statlig egendom så är det tveksamt att det kan ses någon nämnvärd framgång.

  Sen anser jag ifs att Borg i det mesta har gjort ett bra jobb under dåliga förutsättningar.

  SvaraRadera