måndag 16 augusti 2010

Jämtin och humor

Socialdemokraten Carin Jämtins uppmärksammade inläggDN-debatt är en upplevelse. Hela inlägget är fullständigt obegripligt, men tycks gå ut på att stockholmarna kan spara tid genom att kunna tvätta kläder, handla mat och köpa tjänster av en butler i anslutning till tunnelbanan.

Det positiva är att Jämtin har insett att vi har en tjänstesektor som dels kan skapa jobb och tillväxt och dessutom underlätta för människor. Efter den insikten kanske det inte är fullt så förkastligt med RUT-avdrag, eller?

Carin Jämtin har nu gjort två utspel i valrörelsen. Hon aspirerar på titeln som Stockholms finansborgarråd och ligger mycket bra till när jag listar valrörelsens hittills fem galnaste förslag:

5) Tvång för kommuner att införa vårdnadsbidrag- Av Göran Hägglund (KD) som säger sig förespråka arbetslinjen.

4) Förbud mot burka i skolan- Av Jan Björklund (FP) som försöker lösa de riktigt stora samhällsproblemen.

3) Föräldrar ska kunna köpa hämtmat från skolbespisningar till en kostnad av max 32 kronor/portion- Av Josefin Brink (V) som tycker det är en bra idé att slå undan benen för företagare med invandrarbakgrund som säljer, ja just det, hämtmat.

2) Säkerställd tillgång av könsneutrala toaletter i offentlig miljö- Av Carin Jämtin (S) som även hon löser de stora samhällsproblemen.

1) Säkerställd tillgång av butlertjänster i tunnelbanan- Av Carin Jämtin (S) som tydligen inte tyckte det räckte med ett galet utspel per valrörelse.

Carin Jämtins strategi är oklar. Men kanske kan man vinna val med humor?

Mer att läsa finns hos Johan Hedin, Magnus Andersson, Robert Noord och Carin Jämtin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar