måndag 23 augusti 2010

Tack för integritetsfrågan, Thomas Bodström!

Thomas Bodström vägrade att gå med på Sveriges Radios drogtest, vilket så klart har öppnat upp för mängder med spekulationer.

I grund och botten är detta en ganska osmaklig journalistik. Toppolitiker ska inte behöva känna sig tvingad att gå med på alla galna förslag som kommer från journalister. Vad är nästa steg? Det skulle t ex gå utmärkt att utöva GPS-övervakad hastighetsövervakning av politikers bilar, eller varför inte mätning av levervärden för kontroll av alkoholkonsumtion? I mina ögon kan man definitivt vara en bra politiker även om man dricker mer än vad som är hälsosamt, kör för fort eller t o m brukar hasch emellanåt.

Å andra sidan gäller detta Bodström och Ask. Två politiker som flitigt propagerat för drogtester för ungdomar. Genom tvång, enligt Ask och på frivillig basis, enligt Bodström. Båda borde tänka om. Förhoppningsvis ger detta Bodström en välbehövd tankeställare. Kanske inte frivilliga tester är så frivilliga trots allt? Kanske är det otrevligt med integritetskränkande tester? Kanske är det orimligt att göra tester utan misstanke?

Så sammanfattning blir att det hela handlar om en obehaglig journalistik som jag inte vill se, men som möjligen kan försvaras mot politiker som Bodström och Ask som inte tar integritetsfrågor på allvar. Det blir i alla fall intressant och se vilken väg Bodström nu väljer. Gör han ett snabbt drogtest för att tysta debatten eller tänker han fortsätta att under hela valrörelsen svara på insinuerande frågor från journalister? Klart är i alla fall att vi nu kan tacka Bodström för att integritetsfrågor kommer upp på agendan i valrörelsen.

Mer hos Erik Laakso och Johan Hedin.

3 kommentarer:

 1. Jag gillar Bodström! Självklart kan jag inte hållamed i allt men då jag mött Bodström under helt andra promisser än, drogtestets vara eller icke vara utan på ett mer mänskligt plan än någon annan politiker, o själv fått uppleva att han är en riktig människa, någon som bryr sig på "äkta vis, jag tänker då på att han var målsägarbiträde för Discoteksbranden i Gbg-98, mao innan han blev politiker!Att sedan bli politiker genom tillfrågan när Freiwald gjort bort sig, var stort! Men vi hundratals personer som mötte Bodström under 10 år som människa, har en helt annan tillit till honom, Han kom att bli en "medsörjare" o inte en politiker på "höga hästar"

  SvaraRadera
 2. Mjölet var kanske inte helt rent i påsen! Det hade ju snabb lett till att det bekväma livet vid köttgrytorna vid en eventull val(S)eger tagit slut!
  Heder åt nuvarande justitieminister!

  SvaraRadera
 3. Tycker det är "småbarn" som "tycker" o tänker! Varför sjunka så lågt att skriva att det skulle vara "något annat än resultaten av drogtestet som Bodstöm skulle generas över? Löjligt barnsligt!!!! Sandlådenivå!!!! Lisksom att ca 15 år senare kasta Toblereone på Mona Sahlin! Herregud, långsinta "bakåtsträvare" behövs inte i detta landet! Menar vad lär vi våra barn? att dom ska kunna förlåta! Oom man visar att man inte kan förlåta en toblerone för 15 år sedan,,,,, ja då lärinte barnen fatta bättre!!!

  SvaraRadera