tisdag 11 augusti 2009

Överdrifternas retorik

Sveriges BNP faller iår. Kanske riskerar vi att falla ned mot 2006 eller 2007-års nivåer. Sverige har aldrig haft så högt genomsnittlig BNP som de senaste tre åren. 48 % av denna höga BNP går till skatt. Vi har fortfarande världens högsta skattetryck under regeringen Reinfeldt. Det innebär i sin tur att inget land någonsin i världen har spenderat så mycket kapital på offentliga utgifter som den borgerliga regeringen har gjort under de tre senaste åren.

Trots detta håller borgarna på att rasera hela välfärdsstaten. Befolkningen lider och regeringen slår hårt mot de svaga grupperna. Detta hävdar oppositionen.

"Välfärden" har med andra ord aldrig haft det så bra med så stora ekonomiska resurser någonsin i något land i världshistorien. Känner ni igen den bilden?

Visst kunde vi ha haft kvar ett skattetryck på 50 % och visst finns vissa skillnader i svensk politik. Debatten blir dock nästintill fånig mot bakgrund av dessa siffror. När hörde ni Östros senast lyfta fram det faktum att resurserna i offentlig sektor aldrig har varit större än under dessa tre år med denna regering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar