torsdag 2 juli 2009

Sluta moralisera

Piratpartiet har anställt den liberala bloggaren Henrik Alexandersson som medarbetare till EU-parlamentarikern Christian Engström. Alexandersson har ett förflutit i nyliberala Frihetsfronten och har även delvis varit verksam inom porrindustrin för 15 år sedan.

- Jag känner vämjelse, säger Mona Sahlin.
- Det är pinsamt, säger Lars Ohly

- Kan inte politiker sluta moralisera, säger jag.

Det stora hyckleriet i frågan är att båda dessa politiker rasar mot porrindustrin. Samtidigt har de inte lagt fram tillstymmelse till förslag på en kriminalisering av porr.

Ett annat exempel är de kommuner, fackliga organisationer och myndigheter som har inrättat policyn att de anställda inte får bo på hotell där det finns möjlighet att ta del av ett utbud av porr. Detta är fullständigt vansinne. De anställda måste givetvis själva få välja vilka delar av ett legalt underhållningsutbud som de vill ta del av efter arbetstid.

Om porr nu är så förkastligt och fruktansvärt som Ohly och Sahlin hävdar, så förstår jag inte varför de inte lägger fram några konkreta förslag för att begränsa utbudet? Istället har dessa båda politiker valt linjen att såväl konsumtion som produktion ska vara helt laglig. Då bör man också, som riksdagspolitiker, vara så pass förstående, förlåtande och öppen att man faktiskt respekterar och slutar moralisera över de medborgare som följer de lagar man stiftat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar