onsdag 17 februari 2010

Kasta inte första stenen på remmaren

Ibland gör företrädare för de politiska partierna bort sig. Den senaste i raden är riksdagsledamot KG Abramsson som ville "remma upp" kommunalrådet i Vilhelmina. Andra kända exempel är en full socialdemokrat på julfest, ett sexköpande folkpartistiskt kommunalråd och moderater som misstänks för fusk i provvalet.

Kvällspressen älskar att gärva ned sig i denna typ av skandaler. Det får vi leva med. Däremot tycker jag det är synd när politiska motståndare går till överdrift för att utnyttja situationen. Att som vissa centerpartister, använda KG Abramssons uttalande för att ifrågasätta socialdemokratiska mäns kvinnosyn blir löjligt. På samma svepande sätt uttrycker sig socialdemokrater när situationen är den omvända. Umeås kommunalråd Lennart Holmlund skrev t ex på sin blogg den 14/2 gällande de moderata fuskanklagelserna:

- Jag är i och för sig inte förvånad för ideologin går ut på att allt går att köpa.

Detta är analyser i klass med Friggebos klassiska variant om att kosovoalbaner var mer benägna att snatta och sjtäla än andra.

Vi kommer att få se fler övertramp och fler företrädare som gör bort sig. De politiska partierna kan, som tur är, inte heller kontrollera vad alla företrädare säger och gör. Därför bör den politiska debatten handla om sakfrågor. Det är väl knappast så att Centerpartiet vill bygga sitt politiska stöd på ett plumpt uttalande från en socialdemokratisk riksdagsledamot? Om inte, så kanske man ska vara försiktig med att kasta första stenen? Eller är det så att vi bara ska ha perfekta övermänniskor i politiken?

1 kommentar:

  1. Vilken bra blogg! Nu tillagd i favoriter :)

    SvaraRadera