tisdag 16 juni 2009

Omoraliska parlamentariker

Litauens parlament har röstat för en lag som förbjuder "främjandet av homosexualitet". Motiveringen lyder: "sådan information kan skada ungdomars mentala och fysiska hälsa, liksom deras intellektuella och moraliska utveckling".

Fullständigt sjukt och upprörande. Det är inte utan att man blir lite orolig för parlamentarikernas mentala och fysiska hälsa liksom deras moraluppfattning.

Här har vi en EU-medlem som grovt går över gränsen för det som borde vara acceptabelt i en union som säger sig verka för fred, frihet och mänskliga rättigheter. Övriga EU-länder bör omedelbart ta sitt ansvar och i skarpa ordalag kritisera Litauen.

4 kommentarer:

 1. När Sverige blir majoritetsmuslimskt (vilket kommer att ske inom de närmsta 40 åren - de demografiska kurvorna talar sitt övertydliga språk) då kommer homolobbyn i Sverige att få det MYCKET hett om öronen....

  SvaraRadera
 2. Hur kan de vara omoraliska? Det måste väl i själva verket vara högst MORALISKA parlamentariker som röstar nej till bajspackeriet.

  Din reaktion är omoralisk eftersom du uppenbarligen försvarar perversion och gosseskändning. Du har väl dina skäl.

  SvaraRadera
 3. Johanna Moberg17 juni 2009 12:52

  Anonym - du gör det lätt för dig som kommer med personliga påhopp bara för att du inte håller med om Bjerkes åsikter. Detta visar väl bara på att du uppenbarligen inte har några vettiga argument att komma med och kanske dessutom skulle ta och rannsaka din egen sexualitet...

  Vad det handlar om i Litauen är förbud mot främjande av homosexualitet. Kärlek mellan två människor av samma kön är varken "perverst" eller "gosseskändning", det är ju inte pedofili eller dylikt som det handlar om här.

  Det absurda i denna lagstiftning är att det är oerhört otydligt vad "främjande" i detta fall innnebär. Detta är inte en lagstiftning som är värdig en rättsstat, som Litauen som EU-medlem ändå måste sträva efter att vara. Håller med om att EU:s ledare kraftigt bör markera mot detta ingrepp i yttrandefriheten.

  SvaraRadera
 4. Johanna Moberg17 juni 2009 13:00

  Ett förtydligande - självklart håller jag också med om att själva syftet med lagstiftningen också är förkastligt, inte bara att det är otydligt...

  SvaraRadera