måndag 23 februari 2009

Nuder

Så är det klart att Pär Nuder lämnar Riksdagen och att han inte kandiderar i valet 2010. Efter att Mona Sahlin tidigare petat honom som ekonomisk talesman kanske beskedet inte heller är särskilt överraskande. Ur demokratisynpunkt kan det också vara positivt. Gissningsvis är inte en riksdagsledamot som blivit degraderad och som fått höra från partiledningen att man inte är aktuell för nya ministerposter den mest ambitösa riksdagsledamoten. En naturligt reaktion är förstås att man tappar det glödande engagemang som alla bra politiker bör ha. Kanske är det då bättre att någon annan tar över det viktiga uppdraget som riksdagsledamot?

Nästa fråga är förstås om Sahlin gjort rätt när hon gjort sig av med Pär Nuder? Är det så att Östros klarar jobbet klart mycket bättre? Personligen är jag skeptisk. Nuder fick gå eftersom han ansågs alltför sammankopplad med Göran Perssons och hans ledarskap. Frågan är bara om inte såväl socialdemokratiska väljare som Sverige i övrigt längtar tillbaks till Perssons dagar? Sahlin har sannerligen inte imponerat och visat bra ledarskap när de stora och viktiga frågorna kommit upp på agendan. Ingen kan ha varit särskilt imponerad över hur hon hanterat samarbetet med Miljöpartiet, energiöverenskommelsen eller SAAB-krisen!

1 kommentar:

  1. Hurra vad bra att Nuder försvinner ut i det "blå". Fast å andra sidan har hans arroganta stil och dumdryghet varit till stor nytta för alliansen.

    SvaraRadera