torsdag 19 mars 2009

Stig-Björn

Har tittat på Debatt i SVT. Det debatterades bonusar utan att man på allvar lyckades reda ut begreppen. Självklart är gigantiska bonusar i bolag som är beroende av statligt stöd fullkomligt absurt och förkastligt. I andra bolag måste däremot ägarna få göra vad de vill med sina pengar. Svårare än så är det inte! Förutom för fotbollsspelare. Där tycker folk de är värda 120 miljoner per år trots att klubben gör minusresultat. Det är en märklig värld vi lever i!

Den absolut klarast lysande stjärnan i debatten var Stig-Björn Ljunggren. Han framförde, som vanligt, vettiga och nyanserade åsikter på ett humoristiskt sätt. En lysande debattör med god pedagogisk förmåga och som vågar stå upp för obekväma åsikter. Kvällens Debatt i SVT skötte han på ett utmärkt sätt då han gav en klockren analys av läget förankrad i verkligheten. Det märkliga med Stig-Björn Ljunggren är att han är Socialdemokrat. Hur har det gått till?

2 kommentarer:

  1. du har ju också varit sosse!

    SvaraRadera
  2. Skälet att han är sosse är nog 1) att han fått för sig att av alla partiet är det det minst onda, 2) att socialdemokratin är nyckeln till framtiden, det är bättre att de faller framåt än bakåt, 3) att partiet och hela rörelsen är så stor och ogenomtränglig att det går att röra sig ganska fritt där utan att alltid vara åtkomlig för fienderna, arbetarrörelsen är ett eget litet universum, eller en stor Sherwoodskog som man kan gömma sig i när det blir för jävligt.

    SvaraRadera