lördag 7 mars 2009

Tankar

Några snabba ogenomtänkta tankar!

- Melodifestivalens så kallade Andra chans har avgjorts ikväll. Personligen tycker jag resultatet är helt acceptabelt. Det viktigaste var att inte Scotts och Amy Diamond gick vidare. Kan ingen berätta för Amy att hon är 17 år och inte 12? Det börjar bli dags att hon tar av sig sina snowjoggings! Mer förvånande är att Aftonbladet har en omröstning bland läsarna om vem som vinner finalen. Omröstningen toppas klart av Caroline af Ugglas. Har inte folk förstått att det är Agnes som är bäst?

- Föga förvånande urartade demonstrationerna mot tennismatchen i Malmö i kravaller. Man får gärna kritisera Israel, men Reepalus idrottsbojkott är ändå patetisk. Han sade inte ett ord när damlandslaget i fotboll mötte Nordkorea. Nästa år står dessutom Malmö som värd för handbolls-VM. I år mötte Sverige t ex diktaturen Kuba i handbolls-VM. Hur har Reepalu tänkt styra upp spelschemat?

- Lars Ohly skriver idag ett inlägg på Svd:s brännpunkt där han behandlar ämnet löner och bonusar. Ett ganska nyanserat inlägg där han faktiskt är tydlig på en viktig punkt. Han skriver " Staten kan inte styra över chefslönerna i det privata näringslivet annat än genom att bilda opinion och föregå med gott exempel." Han instämmer således helt i min linje i mitt förra inlägg om att staten aldrig kan påverka vad företag och privatpersoner väljer att spendera sina nettopengar på. Det vore befriande om Sven-Erik Österberg valde att lyssna på Lars Ohly!

- Såg ni dubbelmatchen i DC-mötet mot Israel? Om inte blir demonstrationerna än mer komiska! Det är inte idrott på absoluta toppnivå vi pratar om. Den ena israelen var klart överviktig. Det är bra för honom att få komma ut och röra på sig. Hans träning behöver dessutom inte motarbetas av 8000 demonstranter.

- Johan Wissman vann EM-guld på 400 meter. Kul och grattis! Frågan är bara varför friidrottens dopingdebatt helt tystar i media så fort en svensk vinner?

- Idag har jag dessutom hunnit med ett avsnitt av brittiska versionen av "Du är vad du äter". Avsnittets höjdpunkt var när deltagaren fick klart för sig att man kunde äta fisken lax. Det var tydligen inte standard hos hans lokala fish & chips-leverantör!

1 kommentar:

  1. Visst är Agnes bäst. Men för att vinna i Eurovision Song Contest gäller det inte att ha den bästa låten, snyggaste guldoverallen eller en bling-blingmick med swarovskistenar (eller var det klänningen som hade swarovskis?) utan att ha låten som lockar den östra delen av Europa att rösta. Då kanske Caroline af Ugglas är bäst?

    SvaraRadera