söndag 26 april 2009

Sahlin och perspektiv

Vill bara påminna om hur viktigt det är med perspektiv. Mona Sahlin har varit, minst sagt okritisk, i sina hyllningar av USA:s nye president Obama. Hans åsikt är att skattetrycket i USA ligger på bra nivå med 28 procent av BNP. Regeringen Reinfeldt driver en politik som innebär att vi medborgare betalar 48 % av BNP. Det innebär att Reinfeldt förordar ett skattetryck som ligger 70 % högre än Obamas.

Mona Sahlins tolkning är att Obama är en hjälte och Reinfeldt bedriver en oansvarig skattesänkarpolitik som innebär att "A-kassan ligger på satanisk nivå", "han sparkar på de som ligger" och "har totalt raserat den svenska välfärdsstaten".

Hur vore det om Mona Sahlin kunde vara lite mer nyanserad och ha perspektiv på de frågor hon debatterar. Kanske är det inte så förvånande att hennes förtroendesiffror rasar, eller är det så att jag överskattar väljarna?

1 kommentar:

  1. Angående det här med perspektiv så tycker jag inte att man ska vara så fixerad på skattetrycket för vi får ju trots allt tillbaka en hel del, skola vård e.t.c.
    Tycker det är lågt att jämföra med USA där det råder så stora orättvisor. Jag skulle gärna betala mer i skatt för att slippa ta egen sjukförsäkring, välja skola till barnen, det är ju sånt som vi "nästan" alla ändå måste ha.Hadegärna sluppit bry mig om bil & hemförsäkring också nästan alla får ju ändå betala den.

    SvaraRadera