måndag 20 april 2009

Unket Larsson

Ikväll vandrade i stort sett världens alla demokratiska representanter ut från FN-mötet i Geneve under irans president Ahmadinejads tal inför församlingen. Sveriges representant, Socialdemokraten Hans Dahlgren, vandrade ut liksom alla andra när Irans president sade följande:

- De skickade utvandrare från Europa och från USA i syfte att skapa en rasistisk stat i det ockuperade Palestina.

Vi talar om en förstående konferens mot rasism och det handlar om uttalanden från en president som står för kvinnoförtryck och som förnekar förintelsen. I mina ögon är det den demokratiska världens ansvar att markera mot dessa absurt rasistiska påhopp som inte på något sätt kan accepteras som officiella uttalanden från en president.

Vänsterpartiets talesman Calle Larsson kritiserar Socialdemokratens beslut med följande kommentar:

- Att Israel är en rasistisk stat är en beskrivning som jag tycker är fullt i överensstämmelse med verkligheten.

I mina ögon är det vidrigt att Calle inte står upp för demokrati i debatt med diktatur. På något sätt är hans uttalande en förklaring till varför Vänsterpartiet fortfarande accepterar diktaturhyllande sovjetflaggor i sitt 1:a maj tåg. Ibland tror jag att den gamla separationen mellan Socialdemokrater och Kommunister kvar. Det vill säga, den ena gruppen vill gå den demokratiska vägen till förändring medan den andra accepterar diktaturer och våld för att nå sitt syfte. Calle Larsson luktar unken gammelkommunsit i sin kritik mot demokratiska Socialdemokrater.

6 kommentarer:

 1. Världen bojkottar Irans uttalande om Israel är rasistisk.
  Världen försvarar Danmark för att dom gjorde karikatyrer utav Profeten Muhamed.
  Danska folkpartiet vill ha bort alla muslimer från Danmark och förbjuda islam.
  Danmark var bland de första som gick ut???
  Vad är yttrande frihet?
  För vem gäller dom?

  SvaraRadera
 2. Anonym:

  1. "Världen" bojkottar inte Irans uttalande. Ett antal delegater bojkottar konferensen.

  2. Danmark har inte gjort några karikatyrer. Det var en enskild person.. Och Danmark försvarar yttrandefriheten.

  3. Dansk folkeparti är främlingsfientliga, ja. Men de vill inte förbjuda Islam och kasta ut alla muslimer.

  4. Yttrandefrihet innebär att du får säga din mening, men det betyder inte att andra måste lyssna. Den ska gälla alla.


  Det var många fel där du..

  SvaraRadera
 3. Look, who is talking?
  Hans Dalhgren och några andra som gick ut???
  Vad handlar det egentligen om?
  Det första rasistiska folkmordet i 1900 talet var på armenier av turkar 1915.
  Sverige vägrade att erkänna detta i juni förra året pga att Svergie inte har moral fast det fanns svenskt ögonvittne som var Alma Johansson.
  Jag förstår inte europa. Det är yttrandefrihet när det gäller att förnedrar profeten Mohammad eller Jesus men inte judendomen.
  Turkiet kritiserade Israel för massaker mot palestinier och Israel ville ge tillbaks genom att kritiserade Turkiet för folkmordet på armenierna fast Israel vill inte erkänna det officiellt pga strategiskt förhållande med Turkiet. Det är samma sak med USA.
  Hans Dahlgren glömt kanske att Svergie hjälpte Hilter under andra världskriget.
  Sverige borde skämmas för det som är.
  24:e april är det en minnesdag för det första rasistiska folkmordet som var på armenierna i 1900 talet.
  Minns det om du har nåt mänskligt i blodet.
  Friheten för palestinier,
  Noubar är armenier

  SvaraRadera
 4. SVAR William:

  Du sa världen bojkotta inte det.
  Dom som gjorde det respresenterar den delen utav världen och den delen utav världen valdes utav folket.

  Det var en enskild person sa du?
  Det var det det är sant. Danmark hade inget med det att göra i politiskt nivå från början.
  Men dom försvarade det. sant.


  Danska fokpartiets ledare jämförde
  muslimer med nazister och slöjor med hakkors.
  samt att men kallades också muslimer psyksjuka och hjärntvättade
  Då brydde sig Danmark inte om det.
  När Iran säger så om judar lämnar Danmark rummet.

  Förklara mig denna hyckleri och dubbelmoral från Danmark.

  SvaraRadera
 5. Kanske kan vara intressant att läsa vad han sa:

  De segrande makterna [i världskrigen] kallar sig själva världens erövrare, samtidigt som de nonchalerar och kuvar andra nationers rättigheter genom att påtvinga dem förtryckande lagar och internationella bestämmelser.

  Efter andra världskriget gick de så långt som till att göra en hel nation hemlös, med judarnas lidande som förevändning. De skickade emigranter från Europa, Förenta staterna och andra delar av världen, i syfte att etablera en fullkomligt rasistisk regering i det ockuperade Palestina. [representanter från Frankrike, Finland och andra länder syns här resa sig och lämna salen] Faktum är att, som kompensation... [applåder, oväsen] för de ödesdigra följderna av rasism i Europa...
  [långvariga rop, oväsen] Som kompensation för de ödesdigra följderna av rasism i Europa, hjälpte de till att föra en ytterst grym och repressiv regim till makten i Palestina.

  Det är desto mer beklagligt att ett antal västliga regeringar och Förenta staterna har förbundit sig till att försvara dessa rasistiska folkmordsförövare, samtidigt som väckta samveten och världens frihetssinnade människor fördömer aggression, brutalitet och bombardemang av Gazas civilbefolkning.

  [Konflikterna i Irak och Afghanistan var] ett tydligt exempel på egocentrism, rasism, diskriminering eller kränkning av nationers värdighet och oberoende.

  Idag står det internationella samfundet inför en typ av rasism som har fläckat mänskligheten. Vid det tredje millenniets början står ordet sionism för rasism som söker falsk betäckning bakom religion och missbrukar religiösa föreställningar för att dölja hat.

  Ansträngningar, av politisk och internationell typ, måste göras för att sätta stop för sionisternas och deras anhängares övergrepp.
  Regeringar måste uppmuntras och stödjas i kampen för att få bukt med denna barbariska rasism, och försöka förändra de nu rådande internationella mekanismerna.

  Ni är all medvetna om den konspiration som vissa makter och sionistiska grupper gjort mot denna konferens... Det måste vidkännas att en bojkott mot en sammankomst som denna är en sann indikation på stöd för ett uppenbart exempel på rasism.

  SvaraRadera
 6. "I mina ögon är det den demokratiska världens ansvar att markera mot dessa absurt rasistiska påhopp som inte på något sätt kan accepteras som officiella uttalanden från en president."

  Det kan aldrig vara demokratins ansvar att försöka hindra debatt. Iran är ett av de värsta länderna i världen ur demokratisynpunkt, men det är i mina ögon ett riktigt lågvattenmärke att EUs representanter som ska försöka förespråka liberala värden väljer att tåga ut ur salen istället för att ta debatten.

  Om du läste hans tal så var det inte ett dugg rasistiskt. Det handlade om att bekämpa rasism. Man är väl inte automatisk rasist för att man påstår att en annan stat är rasistisk.

  Det Ahmadinejad kritiserade var att de västerländska demokratierna vägrade att ta debatten om att kritisera israels politik, och de svarar genom att tåga ut ur salen.

  Det är en spottloska rakt i ansiktet på de liberala värderingar som uppstod under 1700-talet.

  SvaraRadera